To spletno stran upravlja Kulturno društvo Perpetuum Jazzile, Krekov trg 2, SI-1000 Ljubljana (KDPJ). Pogoji veljajo za strani in podstrani na domeni perpetuumjazzile.si. Prosimo, da to politiko pred uporabo strani skrbno preberete, saj pojasnjuje, kako bomo uporabljali osebne podatke in piškotke. Uporaba te strani pomeni, da ste bili predhodno jasno in izčrpno obveščeni o upravljavcu podatkov in piškotkov, kot tudi o namenu obdelave podatkov in da se s to politiko strinjate.

1. Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

2. Vrste obdelanih podatkov / povezave do drugih spletnih strani

Perpetuum Jazzile skrbi za vašo zasebnost. Preko te strani Perpetuum Jazzile ne zbira in ne obdeluje nobenih osebnih podatkov, razen podatkov ki so potrebni za kvalitetnejše delovanje spletnih strani in analizo obiska, kot je pojasnjeno v nadaljevanju te politike.

Ta stran lahko vsebuje tudi povezave do drugih spletnih strani KDPJ in do spletnih strani socialnih omrežij. Ob kliku na takšno povezavo do katere od drugih spletnih strani KDPJ ali socialnih omrežij, se morate zavedati, da imajo te spletne strani lastne politike glede varovanja zasebnosti podatkov. Pred uporabo teh strani prosimo, da preverite njihovo politiko varstva zasebnosti. KDPJ ne sprejema nobene odgovornosti za spletne strani tretjih oseb.

3. Zbiranje in uporaba informacij

Za optimizacijo te strani sledimo obiskanosti strani s pomočjo orodja Google Analytics. Te podatke uporabljamo za učinkovito upravljanje strani, da izvemo več o gibanju naših uporabnikov po naših spletnih straneh. Zbrani podatki se lahko uporabijo za naše tržne in oglaševalske storitve ter za optimizacijo in izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.

4. Uporaba piškotkov

4a. Kaj je »piškotek«?

»Piškotki« niso nič novega. Gre za majhno datoteko, običajno iz črk in številk, ki jo z našega spletnega strežnika pošljemo v datoteko piškotkov brskalnika na trdem disku vašega računalnika. Ta na primer naši spletni strani omogoča prepoznati uporabnikove naprave, ko se vzpostavi povezava med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Glavni namen piškotka je, da nam omogoča analizo obiskanosti strani. Na podlagi analitičnih podatkov prilagajamo spletne strani, za boljšo uporabniško izkušnjo ob obisku.

4b. Kakšne piškotke uporablja ta stran?

KDPJ lahko na tej strani uporablja dve vrsti piškotkov:

  • Začasni piškotki: to so začasni piškotki, ki so shranjeni v datoteki piškotkov vašega brskalnika do konca vašega obiska (zaprtja brskalnika). Ti piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje določenih aplikacij oziroma funkcionalnosti na tej strani.
  • Trajni piškotki: trajne piškotke lahko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj (npr. zagotavljanje optimizirane navigacije). Ti piškotki ostanejo v datoteki piškotkov vašega brskalnika daljše obdobje. To časovno obdobje je odvisno od izbire, ki jo opravite v nastavitvah vašega internetnega brskalnika. Trajni piškotki omogočajo, da se informacije prenesejo na spletni strežnik vsakič, ko nekdo obišče spletno stran. Trajni piškotki so prav tako poznani kot sledilni piškotki.

5. Piškotki tretjih oseb

Za namen prikazovanja oglasov in optimizacije naše marketinške komunikacije lahko KDPJ kot oglaševalce uporablja tretje osebe. Tretje osebe kot oglaševalci uporabljajo piškotke za merjenje učinkovitosti oglasov in za prilagoditev oglaševalske vsebine. Informacije, ki so zbrane s strani oglaševalcev kot tretjih oseb, lahko vključujejo podatke kot so geografsko-lokacijski podatki (kot izhajajo iz IP-naslova) ali kontaktne podrobnosti kot so e-poštni naslovi, če bi bili zbrani preko te strani.

6. Piškotki strani perpetuumjazzile.si

Seznam:

  • lastni (sejni) piškotki – piškotki, potrebni za pravilno delovanje spletnih strani,
  • WordPress – za hranjenje vaših podatkov pri oddajanju komentarjev,
  • Google analytics – za vodenje obiska spletne strani,
  • Ganxy – za online nakup v spletni trgovini,
  • Youtube – za ogled video vsebin,
  • družabna omrežja Facebook in Twitter – za deljenje vsebin z vašimi prijatelji.

7. Sledenje in analiza

KDPJ za optimizacijo svojega tržnega komuniciranja uporablja analitično programsko opremo Google Analytics. Slednja omogoča sledenje spletnega vedenja v smislu časa, geografske lokacije in uporabe te strani. Ti podatki se zbirajo preko sledilnih slikovnih pik in/ali piškotkov. Podatki pridobljeni preko sledilnih slikovnih pik in/ali piškotkov so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki.

8. Omogočanje in onemogočanje piškotkov in podobne tehnologije

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

9. Spremembe pogojev uporabe

Pridržujemo si pravico do sprememb pogojev uporabe strani, brez predhodnega obvestila uporabnikom. Vse spremembe bodo objavljene tudi na tej strani.

10. Naš kontakt

Če imate kakšna vprašanja, pripombe in zahteve v zvezi s pogoji uporabe, nam pišite na naslov:

Kulturno društvo Perpetuum Jazzile
Krekov trg 2
SI-1000 Ljubljana
Slovenija
info@perpetuumjazzile.si